Forsikringsselskap tar i bruk sikkerhetsportal

Statsråd Heidi Grande Røys la ned sikkerhtsportalen, men KLP har funnet en annen løsning.

Etter at den offentlige sikkerhetsportalen ble lagt ned av statsråd Heidi Grande Røys i sommer, er id.kantega.no fra Kantega Secure Identity den eneste sikkerhetsportalen i det norske markedet som tilfredsstiller dette kravet.

KLP er et av Norges største forsikringsselskap, og dekker behovet for pensjonsprodukter til offentlig sektor. Over 400 000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonsordning gjennom KLP. Et mål for KLP er at alle brukerene skal ha tilgang til sine pensjonsrettigheter på nett. Dette får de via Min Side Pensjon, men det krever en løsning for sikker identifikasjon.

Med en ny sikkerhetsportal fra konsulentselskapet Kantega får KLP’s forsikrede nå enkel tilgang til Min Side Pensjon.

Id.kantega.no er eneste sikkerhetsportal i det norske markedet med full dekning av alle digitale sertifikat.

- Vi ser det som en stor fordel å ha en sikkerhetsløsning som har ferdig støtte for BankID og Buypass, sier IT-direktør Rune Mæland i KLP

Id.kantega.no støtter både BankID, de norske bankenes løsning for digital id, og Buypass, som leverer de elektroniske tippekortene til Norsk Tipping. Tilsammen har BankID og Buypass opp mot 2 millioner brukere i Norge.

Id.kantega.no er et tilbud til virksomheter i offentlig og privat sektor.

Sikkerhetsportalen kan brukes sammen med MinSides PIN-kodeløsning for offentlige virksomheter som ønsker å støtte digitale sertifikat i tillegg til PIN-koder.

Til toppen