Forsikringsselskapet If må lage eget system

If tvinges til å bygge IT-løsningen selv, fordi programvare-bransjen ikke har laget fungerende løsninger.

Forsikringsselskapet If må lage eget system

If tvinges til å bygge IT-løsningen selv, fordi programvare-bransjen ikke har laget fungerende løsninger.

Det kan koste enorme summer å utvikle og drifte et eget IT-system. De fleste velger derfor å kjøpe inn velutprøvde forretningssystemer og spesialtilpasse til sitt behov.

Den muligheten er i praksis fraværende for forsikringsbransjen, ifølge det nordiske forsikringsselskapet If.

- Min oppfattning er at forsikringsbransjen ikke er like moden som resten av forretningsverdenen, og at programvareselskapene ikke har lykkes med å få frem en bra standardløsning slik de har gjort med forretningsapplikasjoner, sier Lars Karlsson, IT-sjef i If, til svenske IDG.se.

If er en sammenslåing av tre større skadeforsikringsselskap som alle hadde vært sitt landsbaserte system som ikke har vært enkelt å få til å samspille. De ønsker derfor å investere i et nytt moderne system som kan fungere for hele selskapet.

- Systemet må være tilpasset våre behov, vi skal ikke måtte tilpasse oss for mye til systemet, sier Karlsson, til IDG.se.

If klarte imidlertid ikke å finne et kommersielt system som fungerte tilfredstillende, og de har derfor laget et eget system der 99 prosent av funksjonaliteten er egenutviklet.

Systemet kjører på Windows, og If har gjenbrukt noe forretningslogikk fra tidligere systemer.

Med egenutviklet system får If den funksjonaliteten de ønsker, men Karlsson forteller at de har måtte brukt tid på bugs og småproblemer i vanlige funksjoner, noe han mener de hadde kunne sluppet hvis det hadde eksistert et tilfredsstillende standardsystem som de kunne bygd på toppen av.

Til toppen