BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsiktig vekst i Siemens

Den tyske industrigiganten Siemens kan vise fram en fortjenesteøkning på tre prosent for årets ni første måneder. Konsernet ligger dermed an til å matche fjorårsresultatet på 10,3 milliarder kroner.

Øystein Kvistad
21. juli 1997 - 16:22

Under en pressekonferanse i Berlin mandag kunne konsernet rapportere et resultat etter skatt for årets ni første måneder på vel 1,7 milliarder tyske mark, eller godt over syv milliarder kroner.

Omsetningen har økt med ti prosent til 71,2 milliarder mark - over 294 milliarder kroner. Siemens sliter fremdeles noe med å få fart på salget på det tyske hjemmemarkedet, men vokser solid på det asiatiske, nord- og sør-amerikanske markedet.

Siemens-ledelsen har tidligere uttalt at den ikke regner med noen vesentlig økning i resultatet for fiskalåret 1997 totalt, noe som blant annet begrunnes med prisraset på datamaskinminne. Siemens er en betydelig podusent av minnebrikker og lavere priser slår derfor sterkt ut på selskapets samlede lønnsomhet.

Til Dow Jones sier imidlertid styreformann Heinrich von Pierer at Siemens' årsresultat nok vil havne noe i overkant av fjorårets 2,49 milliarder mark (nesten 10,3 milliarder kroner).

Konsernets største virksomhetsområde er datamaskinproduksjonen til Siemens-Nixdorf. I løpet av årets første ni måneder har denne divisjonen økt salget med 11 prosent og ordreinngangen har gått opp med 13 prosent.

Siemens avslutter fiskalåret 1997 den 30. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.