Forsinkede UMTS-operatører slipper bøter

De svenske UMTS-operatørene slipper bøter selv om de er sterkt forsinket med utbyggingen.

Generaldirektör Nils-Gunnar Billinger i den svenske Post- og telestyrelsen har i dag gitt UMTS-utbyggerne i Sverige utsatt ferdigstillelsesfrist for sine nett frem til sommeren 2005. Verken Vodafone, 3, Tele 2 eller Telia Sonera må dermed betale bøter, selv om de hadde lovet å gi 99 prosent av den svenske befolkningen UMTS-tilgang innen utgangen av 2003, skriver di.se.

Billinger fortalte dette i et intervju med Sveriges Radios Ekot onsdag morgen.

Teletilsynsjefen støtter seg på den nye loven om elektroniske kommunikasjoner, som i praksis innebærer at aktørene får halvannet år ekstra på seg innen en domstol kan ilegge eventuelle bøter. Samtidig er det mye som tyder på at tilsynet vil innvilge teleoperatørenes søknader om utsatt utbyggingsfrist fordi mange svenske kommuner har nølt med å gi operatørene alle nødvendige byggetillatelser.

- Om det er en kommune som nekter å gi byggetillatelse av en radiomast så er det urimelig om vi skal tvinge en operatør til å bygge der. Da kan vi innvilge unntak for slike kommuner så de slipper å få ny teknologi, sier Billinger til Ekot.

;