BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsinket Mobiq

Satellittelefonen Mobiq blir ikke lansert på det kommersielle markedet før i januar neste år. Telenor skulle etter planen lansere tjenesten kommersielt i fjerde kvartal i år.

Frode Eriksen
7. nov. 1996 - 14:00

Det er Nera som produserer og leverer Nera WorldPhone, som Telenor baserer sin tjeneste på, under navnet Mobiq.

Da Nera la fram sitt 3. kvartal resultat ble det offentliggjort at selskapet hadde bestillinger på 2000 slike telefoner. I tillegg til Telenor har Britich Telecom og nederlandske Station 12, valgt å satse på Mini-M-telefoni. Satellittorganisasjonen Inmarsat sine egne anslag antyder et salg på vel 35.000 Mini-M telefoner til neste år.

Markedsdirektør i Telenor International, Jon Kragerud, bekrefter overfor digi:tele at den kommersielle tjenesten ikke blir lansert før etter årsskiftet. - Vi starter nå med betatester av systemet med norske og internasjonale kunder, og regner med at om alle tester viser gode resultat at tjenesten skal være klar for det kommersielle markedet tidlig i januar neste år.

Ifølge informasjonssjef i Nera, Helge Skaar, vil de første seriene av Nera WorldPhone produseres mot slutten av året, med full produksjon fra 1.1.97

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.