Forslag til sikre MP3-alternativer låst opp

Plate- og programvarebransjen gikk sammen om å lage kopieringssikre alternativer til MP3. Mot seg fikk de tre universiteter.

Plate- og programvarebransjen gikk sammen om å lage kopieringssikre alternativer til MP3. Mot seg fikk de tre universiteter.

For å stoppe piratkopieringen med MP3 over Internett, må platebransjen først skaffe seg en alternativ teknikk. Gjennom et felles samarbeid, arbeider platebransjen sammen med forskjellige programvareselskaper i et forum kalt SDMI - Secure Digital Music Initiative.

SDMI har mottatt og godkjent seks forslag på sikre kopi-sikre teknikker for overføring og salg av musikk over Internett. Etter å ha testet dem selv, la SDMI ut teknologiene på Internett og lovet 10.000 dollar til hackere som klarte å knekke dem.

Flere hackere og kilder internt i musikk- og platebransjen har hevdet anonymt at alle SDMI-forslagene feilet, men SDMI har blånektet så langt. Les om ryktene: Hackere knuste alle sikre MP3-alternativer Det går ikke lengre, for det var ikke bare hackere på gutterommet som kastet seg over MP3-alternativet.

Forskere fra Princeton og Rice universitetene samt folk fra legendariske Xerox Palo Alto Research Center forteller nå at de også prøvde seg og lykkes, skriver Yahoo News.

Princeton-forskerne har foreløpig ikke offentliggjort noen teknisk beskrivelse, men på sin nettside skriver de at de klarte å fjerne vannmerkede musikkfiler fra fire systemer uten at musikkvaliteten ble forringet vesentlig. De to andre teknologiene er bare variasjoner av de fire første, mener Princton-folkene.

- Vi tror ikke vannmerketeknologien er moden nok for å lage den type systemer SDMI ønsker seg, sier Edward Felten, forsker ved Princeton University til Yahoo News.

SDMI sier de har fått inn 447 forsøk på å fjerne vannmerkene i løsningene og sier de arbeider med å sjekke dem fremdeles. Men Vernace, selskapet bak et av SDMI-alternativene sier de allerede har fått beskjed om at deres system ikke fungerte.

Til toppen