Forsmak på fornyet Exchange

Senere i høst kommer en stor oppdatering av Exhange. Nå får beta-testere en forsmak.

Senere i høst kommer en stor oppdatering av Exhange. Nå får beta-testere en forsmak.

Microsoft har lenge advart at SP2-oppdateringen («service pack 2») til Exchange Server 2003 vil lanseres innen nyttår, med en rekke forbedringer innen sikkerhet og håndtering av mobile klienter. I morgen vil en prøveversjon – CTP eller «community technology preview» – av SP2 legges ut til nedlasting, begrenset til utvalgte testere.

CTP-utgaven er ment å gi tunge brukere en anledning til å sette opp en forsøksinstallasjon av Exchange. Det gis ikke support, og det er ikke meningen å bruke den i produksjon.

Forbedringene i Exchange 2003 SP2 er gjennomgått i detalj på Microsofts nettsted.

SP2 gjenspeiler spesielt Microsofts satsing på lette mobile klienter. Den gir Exchange flere verktøy for å gi brukere av avanserte telefoner og PDA-mobiler tilgang til e-post, også signert og kryptert. Dette kalles «direct push technology», og forutsetter at man også har «Windows Mobile 5.0 Messaging and Security Feature Pack». E-posten overføres direkte over trådløse dataforbindelser som GPRS eller WLAN, i stedet for å ri SMS-tjenester.

Ellers er det blant annet bedre verktøy mot spam og ID-tjueri, utvidet støtte til autentiseringsprotokollen Sender ID, og muligheter for å lagre opptil 75 GB per server.

    Les også:

Til toppen