BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsoning mellom Sun og IBM

IBM og Sun skal ha løst sine uoverensstemmelser, og inngått avtaler om både Java og Solaris.

30. juni 2005 - 12:52

På den pågående utviklerkonferansen JavaOne i San Francisco, gjorde Suns nestkommanderende Jonathan Schwartz et nummer av at uoverensstemmelser med IBM er løst.

Det fornyede vennskapet gir seg utslag i at IBM har fornyet sin tiårig lisensavtale for Java, og har forpliktet seg til å porte programvare til Solaris 10, også for Suns nye Opteron-servere.

Det er ikke nytt at IBM støtter Solaris. Både Websphere, Tivoli, Lotus og DB2 har vært tilgjengelig for tidligere utgaver av Solaris. Men IBM skal ha vært misfornøyd med Suns håndtering av Java Community Process som har ansvaret for å videreutvikle og utvide Java, og kanskje også med Suns manglende deltakelse i arbeidet med å utvikle standarder innen webtjenester, der IBM og Microsoft har vært de ledende kreftene. Derfor har IBM holdt tilbake fornyelsen av Java-lisensen, og nølt med å forplikte seg til å støtte Solaris 10 som kom seint i fjor høst.

I en felles erklæring heter det at all IBMs programvare skal støtte Solaris, på både Sparc-, x86 og x64-plattformer. Om Java heter det at begge selskaper understreker nødvendigheten av Java-kompatibilitet på tvers av plattformer, og forplikter seg til å delta i prosessen for å fornye Java.

På JavaOne har IBM-representanter innrømmet at press fra kunder, spesielt for å få IBMs programvare til å fungere på Suns AMD-baserte servere under Solaris, har hatt sin betydning for å gjenopprette et vanlig samarbeid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.