Først i Norden med egen Media Center-PC

Den svenske PC-produsenten Network Technical skal begynne å levere en PC basert på Microsofts multimedieoperativsystem i januar. Dette gjelder også i Norge.

Den svenske PC-produsenten Network Technical skal begynne å levere en PC basert på Microsofts multimedieoperativsystem i januar. Dette gjelder også i Norge.

Svenske Network Technical annonserte mandag at selskapet fra og med januar 2004 vil kunne levere Network Media Station Boxter, den første i en serie datamaskiner basert på Microsofts Windows XP Media Center Edition-operativsystem.

Daglig leder for selskapets norske avdeling, Erland Borgen, sier til digi.no at Network Technical er den første PC-produsenten i Norden som kan levere en slik maskin. Dette skyldes, ifølge Borgen, at Network Technical er den eneste nordiske produsenten som er godkjent av Microsoft for å benytte Microsofts multimedieoperativsystem i PC-er.

    Les også:

Maskiner utstyrt med Windows XP Media Center Edition er typisk maskiner man har i stua, er tilkoblet TV-en og som i hovedsak styres ved hjelp av en fjernkontroll og enkle menyer. Dette gjelder også Network Technicals nye maskin. Den skal kunne brukes som både videoopptaker, DVD-spiller, radio, stereoanlegg og TV-tuner.

Riktignok finnes ikke Media Center på norsk eller svensk ennå, men Borgen mener dette ikke vil være noe problem for de brukerne som i første omgang vil ta i bruk denne typen maskin.

- De er nok relativt oppegående, sier Borgen, men legger til at maskinen også skal leveres med gode, norske manualer.

Maskinen er i standardutgaven utstyrt med en Pentium 4-prosessor, 512 MB minne, 160 GB harddisk, DVD-brenner for DVD±R/RW, Nvidia GeForce FX 5200 skjermkort med 128 MB minne, samt flere USB2.0- og FireWire-porter både foran og bak på det kompakte kabinettet.

Network Media Station Boxter skal i Norge selges gjennom forhandlere, men disse er ennå ikke klare. Det samme gjelder prisen, selv om Borgen regner med at den vil bli omtrent 18.000 kroner.

Til toppen