Først i Norge med billetter til mobilen

Først i Norge med billetter til mobilen

Ikke bare flybilletter, men også inngangsbilletter til ulike arrangementer tilbys nå elektronisk.

Epoken med papirbilletter er trolig på hell. Blant annet får rabatt hvis man reiser med fly uten papirbilletter.

I dag annonserte billettleverandøren Billett24 at selskapet er først i Norge som kan sende billetter med strekkode rett til kundens mobiltelefon. Tjenesten leveres i samarbeid med norske Mindup. Løsningen skal også kunne brukes i forbindelse med kuponger, adgangskort og andre steder man benytter strekkode.

Første gang man får mulighet til å få mobilbilletter, er søndag 11. mars, på ishockey-kampen mellom Stavanger Oilers og Storhamar. Når man bestiller billetten kan man velge å få tilsendt den til mobiltelefonen. Mobilbilletten sendes da som en melding til telefonen, og man viser meldingen når man skal inn på kampen. Der blir skjermen på mobilen skannet, og mobilbilletten blir deretter sjekket opp mot databasen for å valideres. Strekkoden kan kun benyttes én gang, og den er låst til telefonen som mottok billetten.

Billett24 mener det er mange fordeler med denne metoden. Kundene slipper å måtte skrive ut billetten selv eller huske på å få med seg små papirbilletter, som også kan mistes.

Dersom man mister eller sletter billetten på telefonen, skal mobilbilletten enkelt kunne gjenutstedes.

Man slipper å stå i kø for å hente billetten, og bestillinger kan gjøres helt fram til arrangementet begynner. Det skal være umulig å forfalske billetten, og det garanteres at billetten faktisk blir levert til bruker.

Når kunden bestiller én eller flere billetter per telefon eller Internett, skal det ta omtrent ti sekunder før man får tilsendt en bekreftelsesmelding med en strekkode, som lett skal kunne avleses fra rett fra mobilskjermen med en hvilken som helst skanner.

Til toppen