FORBRUKERTEKNOLOGI

Først i Norge med nett-abonnement på musikk

MSN Norge tilbyr streaming av hele musikkbiblioteket til nettstedet for samme pris som for kjøp av et album.

Noe av kritikken mot de lovlige musikknedlastingstjenestene på nettet har vært at brukerne får svært begrenset kontroll over filene som lastes ned, i forhold til prisen.

Dette endrer seg på ingen måte med det nye tilbudet MSN Music lanserte i dag, men prisen er en helt annen - i hvert fall for de som lytter til mye musikk på PC-en.

- Vi er stolte over å kunne være først ute å lansere en abonnementstjeneste for musikk. Nå er over en million låter, hvorav 100.000 er norske, tilgjengelig for lytting med god samvittighet, sier MSN Portal Manager Helge Birkelund i en pressemelding.

MSN Music har gjort hele musikkbibliotektet tilgjengelig som en streamet løsning for 79 kroner i måneden. Tidligere har tjenesten kun tilbudt nedlasting av enkeltlåter til 8 kroner stykket, eller hele album til 80 kroner.

MSN Music, som samarbeider med Loudeyes OD2, er først ute i Norge med å tilby denne formen for abonnement, og hevder også å være blant de første i Europa.

    Les også:

- Vi har lenge varslet at den endelige foretningsmodellen ikke har satt seg i et så nytt felt som betalt musikk på nett, og med dette tar vi et stort skritt i å tilby brukerne muligheten til å høre på musikk med god samvittighet, forteller en stolt Benedikte Løvdal, daglig leder MSN Norge, i en pressemelding. Hun håper at den «ubegrensede» tilgangen i større grad vil motivere ungdom og andre nettbrukere til å betale for musikernes og plateselskapenes jobb.

Mer informasjon om abonnementsordningen finnes på denne siden. Den forutsetter som vanlig bruk av Windows-programvare.

- Vi kommer til å lansere en topp10-liste for streaming på Spor.at, dette gjelder kun streaming og ikke nedlasting, sier Helge Birkelund.

Spor.at er en hitliste for musikk som er blitt lastet ned.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.