FORBRUKERTEKNOLOGI

Først i Norge med nett-abonnement på musikk

MSN Norge tilbyr streaming av hele musikkbiblioteket til nettstedet for samme pris som for kjøp av et album.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. juni 2006 - 13:19

Noe av kritikken mot de lovlige musikknedlastingstjenestene på nettet har vært at brukerne får svært begrenset kontroll over filene som lastes ned, i forhold til prisen.

Dette endrer seg på ingen måte med det nye tilbudet MSN Music lanserte i dag, men prisen er en helt annen - i hvert fall for de som lytter til mye musikk på PC-en.

- Vi er stolte over å kunne være først ute å lansere en abonnementstjeneste for musikk. Nå er over en million låter, hvorav 100.000 er norske, tilgjengelig for lytting med god samvittighet, sier MSN Portal Manager Helge Birkelund i en pressemelding.

MSN Music har gjort hele musikkbibliotektet tilgjengelig som en streamet løsning for 79 kroner i måneden. Tidligere har tjenesten kun tilbudt nedlasting av enkeltlåter til 8 kroner stykket, eller hele album til 80 kroner.

MSN Music, som samarbeider med Loudeyes OD2, er først ute i Norge med å tilby denne formen for abonnement, og hevder også å være blant de første i Europa.

    Les også:

- Vi har lenge varslet at den endelige foretningsmodellen ikke har satt seg i et så nytt felt som betalt musikk på nett, og med dette tar vi et stort skritt i å tilby brukerne muligheten til å høre på musikk med god samvittighet, forteller en stolt Benedikte Løvdal, daglig leder MSN Norge, i en pressemelding. Hun håper at den «ubegrensede» tilgangen i større grad vil motivere ungdom og andre nettbrukere til å betale for musikernes og plateselskapenes jobb.

Mer informasjon om abonnementsordningen finnes på denne siden. Den forutsetter som vanlig bruk av Windows-programvare.

- Vi kommer til å lansere en topp10-liste for streaming på Spor.at, dette gjelder kun streaming og ikke nedlasting, sier Helge Birkelund.

Spor.at er en hitliste for musikk som er blitt lastet ned.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.