Først med 4G på mobilen

– Årets julegave, sier Telenor-sjef.

Først med 4G på mobilen
- Årets julegave, sier Berit Svendsen. Hun leder Telenors norske virksomhet og surfer på Telenors nye 4G nett. Nettet ble åpnet for mobiltelefoner torsdag. Bilde: Telenor

Telenor åpner nå sitt norske mobilnett for mobiltelefoner. Fra i dag kan du også bruke 4G-mobiltelefonen din i 4G-nettet. Det finnes allerede flere og det kommer stadig nye mobiltelefoner på markedet, som lar deg surfe lynraskt i Telenors 4G-nett.

– 4G er data. Men, allerede fra i dag åpner vi for både tale og nettsurfing for alle med 4G-mobiltelefoner i Telenors nett. Det er gjort mulig ved å innføre en løsning som gir kundene våre tale på 3G, mens du surfer på Internett med mobiltelefonen i 4G-nettet. Når samtalen er ferdig går du automatisk tilbake til 4G-nettet og kan fortsette surfingen uten at datasesjonen er stoppet. Vi er først i Norge med denne løsningen, sier Telenor Norges administrerende direktør, Berit Svendsen, i en pressemelding.

Telenor åpnet opp sitt 4G nett i oktober da 11 byer og tettsteder fikk dekning. Før jul skal både Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, Fredrikstad, Sarpsborg, Skien og Porsgrunn få dekning mens Tromsø står for tur på nyåret. Dette kommer samtidig som Telenor oppruster sitt 3G-nett.

– 90 prosent av Telenors mobilkunder har 3G-dekning der de bor, og den videre utbyggingen vil sikre en dekning på hele 95 prosent. Innen utgangen av 2015 skal dessuten 9 av 10 nordmenn også kunne gjøre bruk av 4G fra Telenor, sier Svendsen.

En strek i regningen er at Apple iPhone 5, den mest populære smarttelefonen i det norske markedet akkurat nå, ikke støttes i Telenors nett. Telenor skriver at de jobber på høygir for å finne ut hvordan Apples produkter kan få full funksjonalitet i sine nett.

    Les også: