FORBRUKERTEKNOLOGI

Først med 64 gigabyte SD-kort

Mye raskere flashminnekort for forbrukere.

Det kommende SDXC- og SDHC-kortene fra Toshiba.
Det kommende SDXC- og SDHC-kortene fra Toshiba.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. aug. 2009 - 07:35

Toshiba kunngjorde i går at selskapet har i oktober eller november skal starte testproduksjon av flashminnekort basert på SD Memory Standard Ver. 3.00, som ble introdusert i januar i år. Standarden åpner for raskere kort med lagringskapasitet på opptil to terabytes.

Det er fortsatt lang vei igjen før kort med slik lagringskapasitet kommer i handelen, men Toshibas første SDXC-kort med en lagringskapasitet på 64 gigabyte skal komme i salg i løpet av våren 2010. Dagens SDHC-kort kan maksimalt romme 32 gigabyte med data.

I tillegg til økt lagringskapasitet, støtter den nye SD-stardarden høyere dataoverføringshastigheter. Skrivehastigheten for Toshibas nye kort skal være på opptil 35 megabytes per sekund, mens lesehastigheten er maksimal 60 megabytes per sekund.

Slik hastigheter er attraktive ved overføring av store mengder data og ved langvarig seriefotografering, ikke minst når fotografiene har høye oppløsning og er lite komprimerte.

Kortene støtter UHS 104 (Ultra High Speed), som er en del av SD Memory Card Standard Ver. 3.00. Dette er et grensesnitt som støtter datarater på opptil 104 megabyte per sekund.

Det kommende kortet vil ha produktnummeret THNSU064GAA2 BC. Det benytter filsystemet exFAT, som er utviklet av Microsoft og som støttes av Windows Vista SP1 og nyere, men det finnes en driver for dette til Windows XP. En Linux-versjon er ifølge Wikipedia under utvikling.

SDXC-minnekort kan kun brukes sammen med SDXC-verter som støtter exFAT. Dagens kortlesere kan ikke brukes.

Toshiba har også utviklet SDHC-kort med støtte for SD Memory Standard Ver. 3.00 og UHS 104. Disse kan brukes sammen med dagens SDHC-verter, men ikke med full hastighet. Også disse kortene skal komme på markedet til våren.

    Les også:

Det kommende SDXC- og SDHC-kortene fra Toshiba.
Det kommende SDXC- og SDHC-kortene fra Toshiba.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.