BEDRIFTSTEKNOLOGI

Først med fem siffer

DFDS Seaways ble første bedrift som tok i bruk de nye, femsifrede telefonnumrene. Selskapets bookingtjeneste vil kunne nås på 03337.

Frode Eriksen
29. juli 1999 - 10:52

Post- og teletilsynet har så langt tildelt vel 100 femsifrede telefonnumre i alle prisklasser - fra de billigste til 25.000 kroner og opp til de dyreste til 100.000 kroner. Tilsynet regner med at en rekke andre fem-sifrede numre vil bli tatt i bruk i nærmeste fremtid.

Post- og teletilsynet tildeler femsifrede numre direkte til bedrifter, organisasjoner og andre som ønsker slike numre. Femsifrede numre er kortere og vil dermed gjerne være lettere å huske og bruke enn vanlige, åttesifrede numre. Et femsifret nummer vil være godt egnet til bruk for informasjonstjenester og i forbindelse med markedsføring og salg av varer og tjenester.

Et femsifret nummer er stedsuavhengig, og samme nummer kan dermed brukes over hele landet. Nummeret er også uavhengig av teleoperatør, og det følger brukeren ved et eventuelt skifte av operatør, skriver tilsynet i en pressemelding.

Det finnes 8000 femsifrede numre, serien 02000 - 09999.

Oversikt over tildelte og ledige femsifrede numre finnes på Post- og teletilsynets hjemmeside.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra