Først med Intel-mobil i Norge

ZTE lover både god ytelse og batteritid.

Først med Intel-mobil i Norge
Bilde:

ZTE kunngjorde i dag at selskapets Grand X IN-smartmobil kommer i salg i Norge før jul. Dette er dermed den første smartmobilen basert på Intel-prosessor som lanseres her i landet. Det betyr at den er basert på x86-arkitektur i stedet for ARM-arkitektur, som de aller fleste andre smartmobiler benytter. Intel har i flere år forsøkt å tilby brikkesett som er tilstrekkelig energieffektive til at de kan brukes i smartmobiler, men det er først i år at selskapet har lykkes.

Den nye ZTE-mobilen bygger på den samme Atom Z2460-prosessoren som verdens første Intel-baserte smartmobil, Lava XOLO X900, som kom i salg i India i april i år. Mobilen er basert på Android 4.0 og har det vanlige spekteret av tilkoblingsmuligheter, inkludert HSPA+. Den er utstyrt med en 4,3 tommers skjerm med oppløsning på 960 x 540 piksler, og et kamera med oppløsning på åtte megapiksler. Batteriet har en kapasitet på 1650 mAh.

Mobilen har 1 gigabyte RAM og 4 eller 16 gigabyte intern lagringsplass (ROM). Det er bare 4 GB-utgaven som kommer til Norge, forteller Ronen Hansen, ZTEs salgssjef for mobile terminaler i Norge, til digi.no. Mobilen har også spor for microSD-kort og veier 140,8 gram.

Hansen mener at ZTE med Intels teknikk har tatt ytelse, pålitelighet og funksjonalitet til et nytt nivå med denne telefonen, som i alle fall skal selges hos Elkjøp. Veiledende pris i Norge er 1990 kroner.

Saken har etter publiseringen blitt oppdatert med en oppklaring om den interne lagringsplassen.

    Les også: