Først med Intel-mobil til Europa?

Motorola kombinerer Atom med Kevlar.

RAZR i er den første Intel-baserte mobilen fra Motorola.
RAZR i er den første Intel-baserte mobilen fra Motorola. (Bilde: Motorola Mobility)

Motorola kombinerer Atom med Kevlar.

Smartmobiler basert på Intels Atom-prosessorer er foreløpig sjelden kost. Under Intel Developer Forum listet Intel opp fem modeller – fra henholdsvis Lenovo, ZTE, Megafon, Lava og Orange – som er basert på Medfield-brikkesett med Atom-prosessoren. Bare ZTE og Lenovos modeller skal ha solgt brukbart.

Det har lenge vært klart at også Motorola Mobility har hatt planer om å gi ut en smartmobil basert på Intels systembrikke. I går ble modellen «RAZR i» introdusert. Den er utstyrt med en enkeltkjernet Atom-prosessor klokket til 2 GHz.

Tradisjonelt leverer Intels Atom-prosessorer mer regnekraft enn ARM-baserte prosessorer, men samtidig bruker Intels brikker mer strøm for å utføre det samme arbeidet. Dårligere batteritid er ikke noen godt salgsargument til mobilkunder, men Motorola hevder i gårsdagens pressemelding at RAZR i skal ha 40 prosent bedre batteritid enn iPhone 4S. Batteriet skal ha en kapasitet på 2000 mAh.

En tidlig test av ytelsen viser at Intel-mobilen holder godt følge med en Motorola-mobil med tokjernet Snapdragon S4-systembrikke, men uten å utmerke seg.

Mobilen er utstyrt med 4,3 tommer Super AMOLED-skjerm med en smal ramme av aluminium i «flymaskin-kvalitet». Baksiden av mobilen er lagt av Kevlar. Hele mobilen, inkludert selve kretskortene inni, skal være dekket med sprutbeskyttelse. Dette gir en vekt på 126 gram.

Litt overraskende er det at den nye mobilen ikke er utstyrt med Android 4.1 fra starten av. Den leveres med 4.0, mens 4.1 skal gjøres tilgjengelig etter hvert. NFC-støtte er derimot på plass.

Motorola RAZR i skal komme på markedet helt i begynnelsen av oktober. Noe uvanlig er det at den kun lanseres i visse europeisk og mellom- og sør-amerikanske markeder, men ikke i hjemlandet USA.

Det er lite markedsføring av Motorola i Norge, selv om noen få modeller er tilgjengelig også her. Om den nye mobilen vil komme i salg her i landet, er uvisst. Så langt har Motorola Mobility bare oppgitt at mobilen kommer i salg i Storbritannia og Tyskland, i tillegg til Mexico og Brasil.

    Les også:

Til toppen