Først med Opteron-servere i Norge

Quad Computer mener å være først ute i Norge med å kunne levere AMD Opteron-baserte servere.

AMD lanserte i forrige uke den kombinerte 32- og 64-bits prosessoren Opteron. Mange av de store serverprodusentene avventer situasjonen og har derfor ikke produkter klare. Men mindre produsenter, som Appro, kan allerede levere, nå også i Norge.

Nordisk distributør for Appro er Quad Computer. Allerede fredag i forrige kunne fortelle at Opteron-baserte servere var tilgjengelig. Daglig leder, Geir Elstad, mener at selskapet er først ute i Norge med å kunne levere servere basert på AMDs nye prosessor.

    Les også:

Modellene Quad Computer leverer er basert på Appro 1100H-31 (IDE) og S120 (SCSI),. Dette er rackbaserte maskiner med høyde på 1U. Maskinene konfigureres lokalt hos Quad Computer.

En relativt minimalistisk utgave av IDE-versjonen, utstyrt med 2 stk Opteron 240 (1400 MHz), 512 MB RAM og 80 GB harddisk koster 17.270 kroner + mva.

Standardutstyr er et 8 MB grafikkort, to Gigabit Ethernet-grensesnitt, én PCI-X ekspansjonsport, CD-ROM-spiller og 350 W strømforsyning. Maskinen støtter opptil 16 GB med minne og har plass til to harddisker internt.

SCSI-modellen, basert på Appro S120, er egentlig en OEM-utgave produsent av Newisys. Ifølge Elstad er denne maskinen bedre designet enn IDE-utgaven, blant annet fordi hovedkortet er spesielt tilpasset kabinettet som brukes. Hovedkortet som benyttes i IDE-utgaven brukes også i andre Appro-modeller. Dette har blant annet betydning for kjølingen og den mekaniske soliditeten til serveren.

SCSI-modellen utstyrt på tilsvarende måte som IDE-utgaven i priseksemplet over, koster drøyt 36.000 kroner +mva, men inkluderer da blant annet 2 PCI-X-plasser og støtte for SCSI Ultra 320.

Til toppen