BEDRIFTSTEKNOLOGI

Først med skrivere for Google Cloud Print

Fjerner behovet for tilknyttet pc.

Google lanserte i fjor Cloud Print, en gratistjeneste som gjør det mulig å sende utskrifter fra mange smartmobiler og andre enheter som ikke har støtte for skriverdrivere, til en forhåndsdefinert skriver.

Til nå har det vært nødvendig at denne skriveren har vært koblet til en pc, men i går kunngjorde HP at samtlige av selskapets skrivere som fra før har ePrint-støtte, nå også støtter Google Cloud Print direkte.

Skriveren må knyttes til brukerens Google-konto. Da vil den bli tilgjengelig fra alle applikasjoner som støtte tjenesten. Dette inkluderer også webapplikasjoner som mobilutgavene av Gmail og Google Docs.

Det finnes også en egen Cloud Print-applikasjon for Android-enheter, i tillegg til utvidelser til nettleserne Chrome og Firefox.

Google kunngjorde i går flere kommende nyheter knyttet til Cloud Print-tjenesten, blant annet Mac-støtte for tjenesten i en kommende Chrome-versjon, i tillegg til en mulighet for at dagens brukere skal kunne dele sine skrivere via nettskyen med familie, venner og kolleger.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.