Først ute med ny Microsoft-løsning

Microsoft kommer med en ny kommunikasjonsløsning som kobler MSN Messenger sammen med bedriftsproduktet Office Communicator. Løsningen vil bli levert som en driftet tjeneste gjennom partnere.

Dette er et viktig satsningsområde for Microsoft, og de har flere hundre partnere i Europa. Den første piloten blir imidlertid gjennomført med det norske Vinstra-baserte IT-selskapet Intelligent Quality, som foretrekker forkortelsen IQ.

- Det er moro at et mindre IT-selskap her i Norge har vært med på et så sentralt pilotprosjekt. Norge ligger fremst i verden på ekstern drifting av kommunikasjonstjenester, og IQ er helt i front i Europa med sine løsninger, sier Gustav Line, direktør for Information Worker, i Microsoft Norge.

Intelligent Quality har vært både pilot og utviklingspartner.

- Vi er stolte over at Microsoft valgte oss som partner i dette arbeidet. Og det er ekstra hyggelig at våre utviklere har fått til en løsning som gir bedrifter nye muligheter. Frem til nå har brukerne vært begrenset til å kommunisere internt i bedriften og innenfor samme brannmur. Nå har vi løst den utfordringen, sier Jonny Tungen, administrerende direktør i Intelligent Quality.

Han mener at bedriftene må lære kommunikasjon av dagens ungdommer.

- De yngste som kommer inn i arbeidsmarkedet i dag er vant med å kommunisere via chat og video, og for de fleste er det utenkelig å arbeide uten denne muligheten. Dette er den mest effektive måten å kommunisere på, og derfor lanserer vi disse tjenestene for bedriftsmarkedet, sier Tungen.

Til toppen