Forstår ikke elektronikkspråket

2 av 3 mener elektronikkbransjen må bli flinkere til å forklare begrepene, viser ferske tall.

2 av 3 mener elektronikkbransjen må bli flinkere til å forklare begrepene, viser ferske tall.

I jungelen av elektronikkprodukter er det mye å sette seg inn i. Det er svært mye å velge mellom, mange ulike modeller, og alle faguttrykkene som brukes kan ta pusten fra de fleste.

Hvor stor er egentlig en 42 tommers plasmaskjerm? Hvor mye er 90 desibel, og er det farlig? Hva er Pyrolyse? Når du skal kjøpe en ny TV, PC, stereoanlegg eller en annen elektrisk artikkel, er begrepene mange og vanskelige. Elektrokjeden Euronics tar dette på alvor når de nå åpner sin nye nettbutikk.

Analysebyrået Norstat har gjennomført en undersøkelse på vegne av Euronics. Over halvparten av de spurte synes det er vanskelig å forstå alt som sies og skrives av faguttrykk. 2 av 3 mener elektronikkbransjen må bli flinkere til å forklare begrepene.

Euronics lanserer nettside i dag som forklarer faguttrykk og som gir råd om hvordan man blir kvitt uønskede e-poster, gode brødoppskrifter til brødbakemaskinen din, hvordan man kan bruke en foodprosessor eller klesvasketips.

Euronics har selv kjørt forbrukertester for å finne ut hvor skoen trykker for kundene. Der viser det seg også at begrepsforklaringer og generell brukerinformasjon for produktene, er noe kundene savner. Målet med de nye nettsidene er at de blir bygd opp av Euronics egne elektronikk-spesialister.

Til toppen