Første AMD-brikkesett med ATI-grafikk

Første AMD-brikkesett med ATI-grafikk

AMD har lansert selskapets første nye brikkesett etter sammenslåingen med ATI.

AMD lanserte i dag brikkesett-serien AMD 690, som er utstyrt med en grafikkløsning basert på grafikkbrikken ATI Radeon X1250, som ifølge The Inquirer er nesten identisk med X700.

Topputgaven av brikkesettet, 690G, åpner for hovedkort utstyrt med både HDMI- og DVI-utgang, samt støtte for HDCP. Dette skal gjøre brikkesettet godt egnet for stue-PC-er. Hovedkort med brikkesettet skal også kunne brukes sammen med et separat ATI Radeon-kort med doble DVI-utganger, slik at PC-en til sammen støtter fire skjermer.

Forskjellen på 690G og den enklere 690V skal kun være støtten for HDMI, som mangler i den sistnevnte.

Maksimal oppløsning som støttes er 2048x1536 med 32 bits fargedybde. Grafikkløsningen skal forøvrig være kraftig nok til å spille av HD-film uten å belaste CPU-en i større grad. Blant annet er det maskinvarestøtte for dekoding av MPEG-2 og WMV9. Brikkesettet har også støtte for TV-utganger som komponent, kompositt og S-video.

    Les også:

AMD 690-serien støtter AMDs prosessorer med AM2-sokkelen, 1 GHz HyperThreading, 1 PCI Express x16 og fire x1-spor, i tillegg til inntil seks PCI-spor. Brikkesettet støtter 10 USB-kontakter og fire SATA-porter.

Hovedkort med det nye brikkesettet skal kunne ventes på markedet om kort tid.

Til toppen