BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første betaversjon av Chrome 2.0

Fokus på ytelse i neste versjon av Googles nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2009 - 11:30

Google kom i går med den første betaversjonen av det som etter alt å dømme vil ende opp som Chrome 2.0. Versjonsnummeret til den nye utgaven av 2.0.170.0.

Betaversjonen skal i praksis være den samme som versjon 2.0.169.1, som ble sluppet til de ivrigste testerne i forrige uke. Forskjellen er at betaversjonen har blitt grundigere testet.

Ifølge dette blogginnlegget skal den nye versjonen ha betydelig bedre JavaScript-ytelse enn den stabile 1.0-utgaven. Ifølge Google viser tester som Sunspider og V8 Benchmark Suite en ytelesøkning på mellom 25 og 35 prosent, sammenlignet med dagens utgave av Chrome 1.0.

Chrome 2.0.169.1 gjorde det også svært godt i Futuremarks Peacekeeper-test, som digi.no skrev om i går. Men ytelsesforskjellen mellom denne utgaven og den stabile utgave (1.0.154.48) var ikke større enn åtte prosent i denne testen.

Betaversjonen inkluderer også en del ny funksjonalitet, blant annet automatisk utfylling av skjemaer, zooming av hele sider og autorulling. Flere av disse funksjonene har kommet på plass takket være en ny versjon av den åpen kildekode-baserte presentasjonsmotoren WebKit, som Chrome benytter.

Betaversjonen gjør det også mulig å dra faner ut på skrivebordet, slik at de åpnes i et nytt vindu som kan vises side ved side med det opprinnelige vinduet.

Den nye betaversjonen kan lastes ned fra denne siden. Mer informasjon om hvordan man velger oppdateringskanal, finnes på denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.