BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første Cyrix-brikke fra National

For å øke produksjonen av sine prosessorer, har Cyrix nå begynt å produsere brikker hos moderselskapet National Semicondutors. Dette kan gjøre Cyrix mer konkurransedyktig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. jan. 1998 - 16:04

Til CNET sier Cyrix' visepresident for teknikk, Robert Maher, at produksjonen av selskapets prosessorer hos National Semiconductors kan lede til raskere og bedre brikkeutvikling, samt bedre konkurranseevne overfor AMD og Intel.

Cyrix har inntil nå ikke hatt egne produksjonsfabrikker for sine prosessorer. IBM er den produsenten som lager flesteparten av Cyrix' prosessorer.

Selv om Cyrix har spart milliarder av dollar ved ikke å måtte bygge produksjonslokaler for sine brikker, har selskapet vært avhengig av en rekke eksterne produsenter, som alle har sine særegenheter, både når det gjelder produksjonsmetoder og produksjonskapasitet. Dette har vært til ulempe for Cyrix i kampen mot AMD og Intel. IBM er fortsatt den største produsenten av Cyrix' prosessorer.

På grunn av sammenslåingen av Cyrix og National Semiconductors, har Cyrix nå bedre muligheter til å sikte inn sin brikkeutvikling mot Nationals produksjonsmuligheter, slik at selskapet kommer på linje med AMD og Intel på dette området.

- Et resultat av dette kan bli flere prosessorer per silisiumskive og lavere feilprosent, forteller Maher til CNET.

Han legger til at det tettere samarbeidet også kan bety en jevnere tilførsel av selskapets prosessorer ut i markedet.

- Vi kan bygge komponenter raskere og få høyere volum, forklarer Maher. Ifølge CNET har National en produksjonskapasitet på 10 millioner Cyrix-brikker i 1998.

Ifølge CNET skal National foreløpig produsere Cyrix-prosessorene med en 0,25 mikron prosess ved sin fabrikk i Santa Clara i California. Masseproduksjon er ventet å komme i gang i løp av sommeren ved blant annet Nationals fabrikk i Portland i Maine. Ved å bruke en 0,25 mikronprosess, kan Cyrix utvikle mindre og raskere brikker enn ved dagens 0,35 mikronprosess.

Maher sier likevel at Cyrix vil fortsatt samarbeide med IBM.

- Vi vil legge produksjonen til "hvem som helst", bare de har god nok kapasitet, forklarer han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.