BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første digitale kino i Oslo åpner snart

Frogner kino brøyter vei for digital distribusjon som vil heve kvaliteten og spare penger.

Når Frogner kino gjenåpner 26. januar, er det som digital kino. Frogner kino hevder å være først ute med kinoteknologien i Oslo som om få år vil fylle alle kinosaler i Norge.

Ved digitalt utstyr heves kvaliteten på de store effekt- og animasjonsfilmene.

    Les også:

- Det er et utstyr som virkelig yter filmer som Istid 2 og Narnia full rettferdighet, sier kinosjef Maja Lunde i en pressemelding. Hun hevder at at gamle problemer som kjennetegner 35mm fremvisere, forsvinner med digitalt utstyr.

Trondheim kino demonstrerte allerede Sonys første høydefinisjonsprojektor for digital kinovisning for et snaut år siden.

Den store fordelen med digital projisering er at filmselskapene slipper å lage mange kopier av filmrullene. Bare i USA regner man med at filmbransjen betaler mer enn én milliard dollar i året i distribusjonskostnader.

Med digital distribusjon, håper filmstudioene på at de kan sende krypterte kopier av filmene direkte til kinoene over Internett.

Frogner kino har inngått et samarbeid med det britiske selskapet Arts Alliance Media, som i disse dager digitaliserer 240 kinoer i Storbritannia.

Arts Alliance Digital Cinema fikk tidligere i år jobben med å installere og drive et av verdens første digitale kinonettverk. Nettverket har fokus på kvalitetsfilm, og gir smalere filmer en sjanse til distribusjon på kino, uten å måtte ta veien om den dyre 35mm kopien.

På Frogner kino vil publikum derfor kunne se film som ikke går på vanlige kinoer, og som dermed kanskje ikke får den oppmerksomheten de fortjener.

Det er ikke bare smale kvalitetsfilmer som finner veien til Frogner kino. Også de store familiefilmene vil bli tilgjengelige gjennom digital distribusjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.