Første digitale lommeguide på Windows CE

Det svenske selskapet Odin har utviklet en digital lommeguide med lett tilgjengelig informasjon om Stockholm. CitiKey, som guiden heter, er i første omgang tilpasset Windows CE. Kanskje kommer det en Oslo-utgave også.

Det svenske selskapet Odin har utviklet en digital lommeguide med lett tilgjengelig informasjon om Stockholm. CitiKey, som guiden heter, er i første omgang tilpasset Windows CE. Kanskje kommer det en Oslo-utgave også.

Det svenske selskapet Odin (Open Digital Infomation Network AB) har utviklet en digital lommeguide over Stockholm. Produktet - CitiKey - som er utviklet for bruk i PDA-er med Windows CE, inneholder mye informasjon om byen. Blant opplysningene finner man hotell-, restaurant og handleguider, fakta om Stockholm, arrangementskalender med informasjon om kino, opera, teater og sport, samt bykart og informasjon om transport.

Informasjonen skal være temmelig detaljert, blant annet med bilder fra flere av restaurantene.

Ifølge Ziad Ismail, administrerende direktør i Odin, retter CitiKey seg mot både turister, forretningsreisende og byens innbyggere.

I Stockholm tilbys CitiKey på to måter. Man kan enten kjøpe et abonnement på programvaren for 300 kroner i året, eller man kan leie en Casio E-11 PDA med CitiKey installert. Dette koster 69 kroner døgnet inkludert forsikring. Foreløpig leies CitiKey kun ut ved Sverigehuset i Stockholm, men snart skal det også bli å få leid byguiden på Arlanda og ved flere hoteller.

CitiKey på Casio E-11

Informasjonen i CitiKey blir fort utdatert. Derfor inkluderer abonnementet kontinuerlige oppdateringer av opplysningene. Foreløpig er det kun mulig å oppdatere informasjonen ved Sverigehuset, men etter hvert skal det også komme en Internett-løsning for dette.

Ismail sier til digi.no at han ikke ønsker å opplyse eksakte tall for salget og utleien, men forteller at interessen har vært over all forventning. Selskapet arbeider nå med å utgi CitiKey for mobiltelefoner, men vil etter hvert også lansere utgaver for andre plattformer, for eksempel Psion og Palm. Dette vil ifølge Ismail avhenge av den videre etterspørselen.

Det er også planer om å utvide tjenesten med blant annet mulighet for bordreservasjon fra CitiKey via mobiltelefon. I tillegg skal neste generasjon av CitiKey være utrustet med GPS (Global Positioning System) slik at du kan se på kartet hvor du selv befinner deg.

Ismail forteller at Odin om noen måneder skal begynne arbeidet med å lage CitiKey-utgaver for andre europeiske byer. Blant byene som vurderes er de nordiske hovedstedene.

Til toppen