Første digitale regninger i juni

De første digitale regningene vil dukke opp i nettbanken din allerede mot slutten av måneden. Fellesdata og Storebrand er i mål før Bankenes Betalingssentral.

Det går mot elektronsike regninger. En rekke banker og datasentraler arbeider med å tilby slike løsninger. Men nå ser det ut som Fellesdata, datterselskap av EDB Business Partner, rekker før Bankens Betalingssentral (BBS).

Bankene og de store bedriftene med mange kunder er svært ivrige på å kvitte seg med papirregningene. For det koster 20-40 kroner å lage og sende ut en papirregning. En elektronisk regning vil koste rundt halvparten, viser tall fra USA.

Elektronisk faktura skal sende regningen rett til din Internett-bank og dukke opp når du logger deg på. Systemet vil fungere ved at bankene samler inn og sender ut regningene til hverandres kunder. Kundene vil varsles om nye regninger via Internett og mobiltelefon.

Mandag sendte Netcom ut pressemelding der selskapet sa at de ville begynne å sende ut såkalt eFaktura til sine kunder gjennom et pilotprosjekt i oktober. Dette skulle skje i samarbeid med BBS.

Les om: Elektroniske regninger klar i oktober

- Vi setter i gang sammen med Storebrand Bank i løpet av måneden. En rekke store bedrifter og flere andre banker har signert avtaler for å bruke eFaktura, forteller Grete Sørensen, markedsdirektør i Fellesdata. Hvem dette er, vil hun ikke røpe.

Men Fellesdata driver internett-bankløsningene for Sparebank 1, Eika-gruppen, Vår Bank, Bank National Paris (BnP) og Storebrand. Dermed har Fellesdata 200-300.000 Internett-bankkunder, men Sørensen understreker at det er ikke sikkert at Fellesdata skal sende eFaktura til alle disse.

Til toppen