Første Edge-mobil fra Samsung

Samsung annonserte i dag to nye mobiler for det norske markedet.

Samsung annonserte i dag to nye mobiler for det norske markedet.

Stadig flere mobilprodusenter har kommet med mobiltelefoner som støtter Edge-teknologien, det vil si støtte for overføring av data med høyere hastighet enn med GPRS, men likevel noe lavere enn med full 3G-hastighet.

Nå har også Samsung kastet seg på denne bølgen med mobilen E340E, som skal komme på markedet i Norge i juli. Dette er en sammenleggbar mobil med roterbart VGA-kamera, Bluetooth, to skjermer og MP3-spiller.

- Med E340E tilbyr vi Samsungs første mobil som fullt ut ivaretar mulighetene knyttet til bruk av Edge. Telefonen byr på overføringshastigheter opptil 384 kilobits per sekund, som er det samme hastigheten som i 3G-nettet. Det åpner eksempelvis for streaming av TV-klipp eller nedlasting av video. Mulighetene for raskt å koble mobiltelefonen opp til en e-postserver via wap, er også viktig for mange. I løpet av året vil Samsung lansere flere modeller med støtte for Edge, sier Michael Alström, produktmarkedssjef for Samsungs mobiltelefoner i Norden, i en pressemelding.

Designmessig har E340E mange likehetstrekk med søsknene X640 og E330, med blant annet en minimalistisk, myk form i sølv med avrundede hjørner. Den nye mobilen er den best utstyrte av disse.

Det justerbare kameraet er festet i toppdekslet. Vinkelen på objektivet kan justeres avhengig av om man vil fotografere omgivelsene eller ta et bilde av seg selv sammen med andre. I sistnevnte tilfelle kan man benytte fargeskjermen på innsiden av telefonen som søkefunksjon. For dem som er opptatt av å beskytte kameralinsen best mulig, kan denne dreies inn mot telefonens chassis i sammenlagt posisjon.

Telefonen har innebygd høyttalerfunksjon slik at flere kan delta i samtaler, og en funksjon som skal fjerne bakgrunnsstøy og gjøre at stemmen høres klarere.

Med den innebygde høytalerfunksjonen kan flere delta i samtaler. Telefonen har også taleskarphet, en funksjon som fjerner bakgrunnsstøy og gjør at stemmen høres klarere.

Taletiden er oppgitt til 6,5 timer, mens standbytiden skal være inntil 266 timer. Prisen i butikk vil bli omtrent 2390 kroner.

I tillegg til Egde-mobilen, annonserte Samsung mobiltelefonen E730. Dette er også en sammenleggbar modell, men mangler Edge-funksjonaliteten. Til gjengjeld er den utstyrt med kamera med 1,3 megapikslers oppløsning og FM-radio, i tillegg til MP3-spiller, Bluetooth-støtte og to fargeskjermer. Bildene kan overføres direkte fra telefonen til for eksempel Samsungs nye fotoskrivere, SPP-2040 og SPP-2020 som også ble annonsert i dag. Disse kan leveres med Bluetooth-adapter.

Telefonen er sortlakker med detaljer i sølv, og har tre knapper utenpå topplokket som gjør tilgangen til musikk- og radiofunksjonene enklere. Mobilen har 96 MB innebygd minne og støtter musikkformatene MP3- og AAC.

Mobilen veier 92 gram. Den har en taletid på inntil 5 timer og 260 timers standbytid. Prisen ventes å bli omtrent 3490 kroner når den kommer på markedet i juli.

Til toppen