JUSS OG SAMFUNN

Første eksporttillatelse for 128-biters kryptering

Det amerikanske selskapet Open Market hevder at handelsdepartementet i Washington har godkjent eksport av deres programvare med en 128-biters krypteringsnøkkel.

Eirik Rossen
26. feb. 1997 - 06:00

Det dreier seg om selskapets hovedprodukt, OM-Transact, som tilbyr tjenester som online-prosessering av kredittkort, ordrer og EDI (elektronisk dokumenthåndtering). Programmet inngår blant annet i giganten AT&Ts hovedpakke for elektronisk handel. Det kjører på UNIX-maskiner, blant annet Sun og Silicon Graphics.

Open Market har vokst sterkt i utlandet det siste året, og eksport står nå for hele 46 prosent av omsetningen. Selskapets sikkerhetssjef uttaler til bladet Computer Reseller News at store kunder som British Telecom har bedt dem gjøre noe med det amerikanske eksportreglementet. Etter dette reglementet har Open Market måttet begrense OM-Transact til 40-biters kryptering i følsomt samband mellom brukerens nettlos og selgerens server.

Open Market kan nå glede seg over å kunne tilby praktisk talt 100 prosent sikker kryptering. Det skal likevel være uklart om dette er et engangs tilfelle eller om Clinton-regjeringen vil la det danne presedens.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.