Første GSM 1800-nett på lufta

Fredag formiddag åpnet Telenor landets første mobilnett av GSM 1800-standarden. Telenor inviterte til lunch og show på Rådhusplassen med Tande P. og Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen i sentrale roller.

Den offisielle åpningen ble foretatt av Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen idet han trykte på "ok" to ganger på en mobilterminal han fikk låne av Telenor Mobil, og åpnet dermed en samtale til administrerende direktør i Telenor Mobil, Stig Herbern.

Åpningen av nettet er spesielt ettelengtet for Telenor Mobil, som allerede sliter med kapasitetsproblemer i Oslo. I tillegg til at en letter på trykket for GSM 900-nettet, kan selskapet nå sette i gang med utrulling av nye kapasitetskrevende mobilløsninger, blant annet basert på Internett.

Derfor ble den første delen av kapasitetsnettet rullet ut med rekordfart, etter at selskapet sammen med NetCom GSM og Telia Norge fikk tildelt GSM 1800-lisens i mars. I tillegg til Oslo er GSM 1800-nett åpnet i Trondhein, Stavanger og Bergen.

Utfordringen nå består i at kundene kjøper seg nye telefoner, men ifølge Telenor Mobil skal dette ikke by på problem. Selskapet regner med at halvparten av selskapets kunder i løpet av halvannet år har mobiltelefoner som kan brukes på begge mobilstandardene.

Flerbåndstelefoner er dessuten en del av Telenors sommerkampanje som dras i gang fra mandag av.

Åpningsarrangementet ble lagt til Oslo, der selskapet spanderte lunch på alle, og senere båttur på Christian Radich for vel 100 inviterte gjester, som i realiteten betyr selskapets største og viktigste kunder.

Til toppen