BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første hovedkort med dobbel 370-sokkel

Abit lanserte denne uken verdens første hovedkort beregnet for to Socket 370-baserte Celeron-prosessorer. Hovedkortet støtter også en helt ny harddiskstandard.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juni 1999 - 06:23

Til tross for at Abit BP6 er basert på Intels BX-brikkesett, har det langt mer funksjonalitet enn de fleste andre hovedkort basert på det samme brikkesettet. For i tillegg til å ha to 370-pinners Celeron-sokler - noe som tidligere har krevd spesialkort eller lodding fra brukerens side - støtter hovedkortet harddiskspesifikasjonen Ultra ATA/66.

Det er nemlig slik at selv om BX-brikkesettet egentlig ble designet for å være kompatibelt med Ultra ATA/66, så greier det normalt ikke å levere dataene raskere enn 33 megabytes per sekund - det samme som Ultra ATA/33. Abit har derfor utviklet egne kretser som gjør at brikkesettet likevel greier de tiltenkte 66 megabytes per sekund - det vil si dobbelt teoretisk hastighet.

Hovedkortet er likevel kompatibel med alle eksisterende ATA/IDE-enheter.

Abit BP6 er ellers utstyrt med 5 PCI- og 2 ISA-kortplasser, i tillegg til en AGP-kontakt for grafikkort. Hovedkortet har også støtte for en rekke strømsparings- og administrasjonsfunksjoner, blant annet Wake On LAN, Suspend to RAM og APM (Advanced Power Management).

BP6 er som flere tidligere Abit-kort helt uten jumpere, det vil si brytere på hovedkortet. Dette betyr at all innstilling i forbindelse med installasjon av prosessorer foregår i programvare. BIOS-en (Basic Input/Output System) på hovedkortet støtter et stort antall klokkehastigheter og multiplikatorer fra 2 til 8.

Hovedkortet støtter opptil 768 MB med minne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.