Første kameramobil med optisk zoom

Sharp har lansert en mobiltelefon hvor det digitale kameraet er utstyrt med optisk zoom.

Mobiltelefoner med digitalt kamera er blitt allemannseie. Men til nå har kameraene kun støtte digital zoom, det vil si forstørrelse av bildene gjort av programvare i mobiltelefonen, ikke av optikken. Digital zoom har kanskje en hensikt i mobiltelefoner når brukerne ikke laster bildene over på en PC for etterbehandling, for den samme effekten kan enkelt oppnås i nær sagt all bildebehandlingsprogramvare ved å forstørre bildet.

Optisk zoom innebærer derimot virkelig forstørrelse av motivet, uten at det går utover detaljnivået i bildet.

Sharp lanserte denne uken mobiltelefonen V602SH, som skal være den første som tilbyr et digitalt kamera med optisk zoom (2X). Kameraet er utstyrt med en 2,02 megapiksel CCD bildesensor. I tillegg leveres kameraet med en karaokefunksjon.

Kameraet, som kan foldes sammen, veier 132 gram og har en standbytid på omtrent 400 timer og en taletid på omtrent 130 minutter. Skjermen er på 2,4 tommer og har en oppløsning på 320 x 240 punkter.

Foreløpig vil telefonen kun tilbys i Japan gjennom mobiloperatøren Vodafone.

Markedssjef i Sharp Norge, Guri Løchsen, sier til Dagbladet.no at selskapets mobiltelefoner foreløpig ikke er tilgjengelige i Norge, men at det jobbes med å få dette til. Hun tror det tidligst vil skje i 2005.

Les mer om: