Første kommersielle XML-editor for Mac

Media Design in ·Progress annonserte onsdag Emilé 1.0, den første kommersielle XML-editoren for Mac-plattformen.

Media Design in ·Progress annonserte onsdag Emilé 1.0, den første kommersielle XML-editoren for Mac-plattformen.

De fleste er enige om at XML (Extensible Markup Language) etter hvert vil ta over HTMLs rolle som det mest utbredte språket for utforming av websider. Foreløpig er det ikke så veldig mange som utvikler i dette språket. Dette skyldes først og fremst at XML-støtte inntil nylig har vært fraværende i de vanligste nettleserne. Internet Explorer 5.0 støtter nå XML, det samme vil neste utgave av Netscape Navigator gjøre.

Men også mangelen på produksjonsverktøy for XML har bidratt til at språket er ukjent for det fleste, selv om mange sikkert gjør som de gjorde da HTML kom på banen, koder for hånd i en vanlig teksteditor.

Nå er altså den første kommersielle XML-editoren kommet til MacOS. Media Design in ·Progress lanserte onsdag Emilé 1.0. Dette produktet skal ifølge produsenten være spesielt egnet for nybegynnere og krever ikke at brukeren har detaljerte kunnskaper om XML. Menyer og dialoger hjelper brukeren i vei. Det følger også med et verktøy som sjekker at koden er korrekt skrevet.

Editoren tilpasser automatisk brukergrensesnittet til den aktuelle dokumenttypen.

Emilé vil ifølge Media Design in·Progress ha en introduksjonspris på 79 dollar. En demoutgave og en Lite-utgave er tilgjengelige for nedlasting fra selskapets nettsted.

Til toppen