BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første kontrakt for Telenor UK

Telenors datterselskap i Storbritannia, Telenor UK, har halt i land sin første kontrakt. Det er Satellite Media Services (SMS) som skal leie satellitt-kapasitet av Telenor på Intelsat 707. Kapasiteten skal i hovedsak brukes til radiooverføringer fra og mellom selskapets 100 kommersielle radiostasjoner i Storbritannia og Irland.

Frode Eriksen
10. des. 1996 - 08:30

Telenor UK er et av fem lignende datterselskap som Telenor har i Nederland, Tsjekkia, Slovakia og Polen, foruten Storbritannia. Telenor UK ble etablert i september og kan nå vise til sin første kontrakt. Ifølge markeds og PR-sjef i Telenor International, Fredrik Grindland jobbes det med flere lignende kontrakter for å utnytte kapasiteten på de satellittene der Telenor leier kapasitet.

Behovet for kunder øker dramatisk når Telenor overtar satellitten Thor IIa som etter planen skytes opp mot slutten av februar 1997. Da øker Telenor sin satellittkapasitet så mye at en kan sende 100 ekstra TV-kanaler til det området som satelittene i området en grad vest dekker.

Ifølge Grindland er det for tiden fire satellitter som opererer fra en grad vest. Foruten Thor som Telenor tidligere har kjøpt i bane, er TeleX, TV-sat og Intelsat 707 i samme posisjon. Telenor er forøvrig en av eierne i satellittkonsortiet Intelsat.

Nå når SMS har blitt Telenor-kunde er også veien til neste kunde mindre kostbar. Administrerernde direktør i SMS, Tim Whittingham, sier at Telenor ble valgt som samarbeidspartner på grunn av kvalitet og pålitelighet. - Viktigst for oss er evnen til å tilby fleksibel båndbredde til kunder etter hvert som behovet oppstår, fremfor å tilby en permanent bredde. Dette gir oss betydelige kostnadsbesparelser, sier Whittingham.

Telenor UK opererer med sitt utgangspunkt i London i et av de største markedene for Europeisk kringkastingsindustri, der satellittdistribusjon er en utbredt måte å videreformidle TV-kanaler på. Målet er å kunne vokse ut av London og inn på andre Europeiske markeder for satellittjenester.

- Dette er et samarbeid som går begge veier. Vi deler samme visjon og vil bidra til hverandres vekst for å kunne tilby nye tjenester og løsninger som tilfredsstiller behov som kundene ennå ikke vet de har, sier administrerende direktør i Telenor UK, David Gilmore.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.