Første Lumia-telefon uten Nokia

Veiskille for Microsoft.

Første Lumia-telefon uten Nokia
Microsofts første Lumia-telefon uten Nokia-varemerket kommer i salg i noen land i løpet av november. Bilde: Microsoft Mobile

I dag lanserte Microsoft Mobile den første Lumia-smartmobilen uten Nokia-varemerket. Dermed sitter ikke Microsoft lenger på skuldrene til den tidligere mobilkjempen, som tross alt har hatt mange trofaste kunder som har satt pris på hva Nokia tidligere har levert.

Selv om Lumia-enhetene fortsatt er designet på samme måte som tidligere, er det nå først og fremst varemerker som Microsoft og Windows som skal lokke kundene. Spørsmålet er hvor sterkt disse varemerkene står i smartmobilmarkedet. Det vil vise seg det kommende året.

Modellene som Microsoft avduket i dag, Lumia 535 and Lumia 535 Dual SIM, er først og fremst beregnet for kommende markeder som Kina, Hong Kong og Bangladesh. Der kommer enhetene i salg i løpet av denne måneden.

Disse enhetene skal ifølge Microsoft også lanseres i Norge, men verken norsk lanseringsdato eller pris er klare. Veiledende pris i Europa er 110 euro før eventuelle subsidier og avgifter.

Mobilene leveres med Windows Phone 8.1, fem tommers skjerm med qHD-oppløsning, 1 gigabyte RAM og 8 gigabyte intern lagringsplass. De støtter dog også SD-kort på opptil 128 gigabyte, samt 3G, men ikke 4G.