Første mobil med «ZigBee-støtte»

En mobiltelefon med «støtte» for den trådløse ZigBee-teknologien, ble lansert denne uken.

En mobiltelefon med «støtte» for den trådløse ZigBee-teknologien, ble lansert denne uken.

Det er den sørkoreanske mobilprodusenten Pantech&Curitel som hevder å være først ute med å lansere en mobiltelefon som støtter ZigBee-teknologien.

ZigBee-teknologien gjør det mulig å koble sammen et svært stort antall enheter i et trådløst nettverk. Rekkevidden er på inntil 100 meter, dataraten på mellom 20 og 250 kb/s. Den største fordelen er dog det lave strømforbruket, batterilevetiden anslås til å være et sted mellom hundre og tusen dager. Via nettverket kan enheter fjernstyres, for eksempel for å skru på lamper, eller være knyttet til sensorer, for eksempel temperaturmålere.

ZipBee er basert på den globale IEEE 802.15.4-standarden, men organisasjonen som står bak, ZigBee Alliance, har ennå ikke ratifisert standarden.

    Les også:

Til tross for dette har Pantech&Curitel lansert mobiltelefonen P1, som ifølge News.com blir demonstrert under ZigBee Alliance Open House, som arrangeres denne uken i Seoul. Mobilen skal ifølge Pantech&Curitel kunne kontrollere hjemelektronikk, motta signaler fra temparatur og fuktighetsmålere, samt knyttes til ZigBee-kompatible innbruddsalarmer.

Spørsmålet er om mobilen vil fungere sammen med annet, kommende ZigBee-utstyr, dersom ratifiseringen av standarden fører til endringer i spesifikasjonen.

Til toppen