Første mobiltelefoner som gjenkjenner musikk

Første mobiltelefoner som gjenkjenner musikk

Sony Ericsson har lansert tre nye mobiler på det norske markedet, fem måneder etter annonseringen.

Sony Ericsson annonserte i dag at tre av selskapets nye mobiltelefoner nå er å finne i norske butikker.

To av de tre modellene er Walkman-telefoner som ble annonsert allerede i mai i år. W850i og W710i, som modellene heter, har støtte for henholdsvis 3G (UMTS) og Edge.

Begge mobilene er utstyrt med radio og TrackID-funksjonen, som gjør det mulig å identifisere musikkspor. Dette gjøres ved at et opptak på noen sekunder av en låt, enten fra radioen, omgivelsene eller andre kilder, sendes til databasen Gracenote. Hvis låten gjenkjennes, får brukeren tilsendt informasjon om musikken, inkludert artist, tittel og album.

Mens W850i rettes mot de mest musikkinteresserte, er W710i en mobil som først og fremst skal friste sports- og treningsinteresserte. Den er utstyrt med blant annet hastighetsmåler, distansemåler, skritteller og stoppeklokke. Den skal også kunne festes på armen og leveres med et headset som sitter godt fast.

Mer informasjon om disse modellene finnes i denne artikkelen.

Den tredje modellen Sony Ericsson lanserte i dag, er Z710i, en enklere modell med 2 megapiksels kamera, støtte for push e-post og Edge. Den har musikkspiller, radio og programmer som kalender og adressebok.

Til toppen