Første norske musikkbutikk på nett er dyr

Den første norske musikkbutikken på nett er en realitet, men det er ikke på pris Mobster konkurrerer.

Norske brukere har lenge kunnet handle på flere utenlandske musikkbutikker, men foreløpig har det manglet tilbud spesifikt rettet mot norske kunder.

Det er det nå slutt på - i dag åpnet mobster.no, en helt ny musikkkjøpetjeneste. Mobster.no er eid av USArtPhone og bruker en orginal modell for å selge sin musikk.

Den nye tjenesten håndterer bestilling og betaling for musikken over mobiltelefonen. Man sender en SMS med en kode og E-mail. SMS-betaling gjør at betalingen gjøres på telefonregningen.

Filene leveres som standard Microsoft WMA filer på 3-4MB direkte til PC-en og kan brukes i alle bærbare spillere som støtter dette formatet.

- Hva du kan gjøre vil variere fra fil til fil, men du kan kopiere filene til CD minimum tre ganger. Dette har plateselskapene godtatt, forteller Elisabeth Marie McDonald, markedsansvarlig i Mobster.

Dermed vil man også kunne konvertere filene til MP3.

"Tjenesten representerer en ny distribusjonskanal og et raskt, enkelt og sikkert betalingssystem for digital musikk. Forbruker slipper all form for registrering, bruk av kredittkort og søk på nettet", skriver Mobster.no.

Foreløpig har ikke mobster.no åpnet skikkelig, men McDonald lover at hele utvalget åpnes i løpet av noen timer. Foreløpig er det bare Q & A (spørsmål og svar) du kan klikke på.

Utvalget på Mobster.no skal bli stort. Selskapet har inngått avtaler om digital distribusjon noen av platebransjens største multinasjonale selskaper Sony/BMG, EMI, og Warner, i tillegg til heldigitale plateselskap som Ingrooves. Man jobber med det siste store av de internasjonale selskapet, Universal.

Foreløpig kan USArtPhone tilby rundt 200 000 individuelle musikkfiler, men målet er å kunne tilby en halv million låter innen utgangen av året. Dette målet er neppe tilfeldig - det er hva bransjesleder, Apple iTunes, tilbyr.

Men her slutter da også likheten med iTunes. For der Apple tar 7-8 kroner krever mobster.no 29 kroner per låt.

- Vi sammenligner med hva truetones, 30 sekunds kutt av musikk som ringelyder, koster. Når disse koster 30 kroner, synes ikke vi 29 kroner for hele kuttet er så dyrt, sier McDonald.

Av disse 29 kronene tar Telenor/Netcom 30 prosent etter moms.

- Vi har vurdert å starte rent nettsalg, da ville prisen blitt halvert, røper McDonald overfor digi.no.

USArtPhone er et amerikansk mobilteknologi og innholdsselskap med fokus på innovative løsninger og nye produkter. Selskapets har norske røtter, gründer, daglig leder og deleier er nordmannen Sverre Fjeldheim.