Første nye Linspire-versjon på to år

Første nye Linspire-versjon på to år

Bedre støtte for Microsoft-teknologier er blant det som loves i Linux-distribusjonen Linspire 6.0.

Amerikanske Linspire tilbyr blant annet en kommersiell Linux-distribusjon for vanlige PC-brukere som skal gjøre overgangen fra Windows enklere for ferske Linux-brukere. I går kom den første versjonen av selskapets kommersielle distribusjon på mer enn to år.

Linspire 6.0, som utgaven heter, er basert på Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn), som kom for omtrent et halvt år siden, men inkluderer en hel del ekstra funksjonalitet, hvor mye leveres uten åpen kildekode. Dette inkluderer støtte for blant annet MP3, Real, Java, Flash, kommersiell DVD-film, QuickTime, WLAN og maskinvare fra ATI og Nvidia.

Den nye versjonen skal også ha støtte for flere teknologier fra Microsoft, inkludert Windows Media, True Type Fonts og oversettelsesverktøy som gjør det mulig å åpne og redigere Microsoft Word-dokumenter i .docx-formatet i OpenOffice.org. Linspire er blant de Linux-selskapet som har inngått patentavtale med Microsoft.

Skrivebordsmiljøet i Linspire 6.0 er basert på KDE.

Linspire 6.0 inkluderer også en betautgave av CNR Client, som gir enkel tilgang til flere tusen applikasjoner, både gratisprodukter med åpen eller lukket kildekode, og produkter som koster penger.

Linspire 6.0 koster omtrent 50 dollar ved nedlasting fra selskapets nettsted.

Til toppen