Første offentlig demo av Itanium 3

Itanium 3, kodenavn "Madison", skal demonstreres på Intels utviklerforum av NEC og Unisys.

Itanium 3, kodenavn "Madison", skal demonstreres på Intels utviklerforum av NEC og Unisys.

Intel Developer Forum åpner i dag. Nettmagasinet Cnet siterer en anonym kilde som sier at NEC og Unisys vil demonstrere Itanium 3-drevne servere i tilknytning til hovedtalen til Intels president Paul Otellini. Itanium 3, tidligere kjent under kodenavnet Madison, gikk over i testfasen i juni i år. Intels utviklerforum blir første gang den demonstreres offentlig.

Les også

Dagens utgave av Intels 64 biters arkitektur, Itanium 2, ble lansert i begynnelsen av juli, og tilbys i avanserte servere av en rekke leverandører.

Les også

NEC skal vise en 32 prosessors server som kjører SAP, mens Unisys skal vise hvordan fire prosessorer i en Itanium 2-server kan erstattes med Itanium 3-prosessorer, uten å forstyre prosessene som kjører på maskinens øvrige 12 Itanium 2-prosessorer. Itanium 3 er pin-kompatibel med Itanium 2, slik at leverandørene ikke behøver å endre sine grunnleggende design, og kan tilby kundene enkle oppgraderingsordninger.

Itanium 3 har større cache og vil få høyere klokkefrekvenser enn Itanium 2. En større oppgradering ventes med Itanium 4 - "Montecito" - som likevel er lovet å være pin-kompatibel med Itanium 2.

Itanium 3 kommer tidligst i salg om et års tid.

Det er langt igjen før Intel kan vente noe større markedsandel for sin Itanium-arkitektur i konkurranse med andre 64 biters prosessorer. En prognose fra Gartner for 2007 antar at det da vil selges Itanium-servere verden over for 4,4 milliarder dollar, mot 6 milliarder for Sun UltraSparc og 8,6 milliarder for IBM Power.

Til toppen