KORTNYTT

Første oppdatering til Firefox 1.5

Mozilla har utgitt en mindre oppdatering til Firefox 1.5. Den skal først og fremst gi bedre stabilitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. feb. 2006 - 08:16

Brukere av Firefox har nå muligheten til å prøve den innebygde oppdateringsfunksjonaliteten. Versjon 1.5.0.1 ble gjort tilgjengelig i går, og i motsetning til tidligere kan slipper brukerne å installere hele nettleseren på nytt.

Fra og med versjon 1.5 har Firefox hatt en innebygd oppdateringsfunksjon som bare laster ned de nødvendige komponentene og automatisk installerer disse. I dette tilfellet var det snakk om en fil på omtrent 700 kB, mens installasjonsfilen for hele Firefox er på omtrent 5 MB.

Hvis brukeren har valgt det, vil oppdateringen lastes ned og installeres automatisk. Den krever dog en omstart av nettleseren. Ellers kan den lastes ned ved å gå til Hjelp-menyen og derfra be nettleseren sjekke etter oppdateringer. Den vil da også se etter oppdateringer til eventuelt installerte utvidelser.

Den nye versjonen av Firefox gjør dessverre at enkelte utvidelser slutter å fungere. Trolig vil oppdateringer til disse komme om kort tid, men det er mulig å overstyre deaktiveringen av utvidelser ved hjelp av denne utvidelsen. Dette kan dog være litt risikabelt. Man risikerer i verstefall at Firefox ikke vil starte.

En oversikt over de fleste endringene i Firefox 1.5.0.1 finnes på denne siden.

Samlet skal de gi bedre stabilitet, bedre støtte for Mac OS X, International Domain Name-støtte for Island (.is), fjerning av flere minnelekkasjer og flere sikkerhetsforbedringer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.