Første oppdatering til Firefox 1.5

Mozilla har utgitt en mindre oppdatering til Firefox 1.5. Den skal først og fremst gi bedre stabilitet.

Mozilla har utgitt en mindre oppdatering til Firefox 1.5. Den skal først og fremst gi bedre stabilitet.

Brukere av Firefox har nå muligheten til å prøve den innebygde oppdateringsfunksjonaliteten. Versjon 1.5.0.1 ble gjort tilgjengelig i går, og i motsetning til tidligere kan slipper brukerne å installere hele nettleseren på nytt.

Fra og med versjon 1.5 har Firefox hatt en innebygd oppdateringsfunksjon som bare laster ned de nødvendige komponentene og automatisk installerer disse. I dette tilfellet var det snakk om en fil på omtrent 700 kB, mens installasjonsfilen for hele Firefox er på omtrent 5 MB.

Hvis brukeren har valgt det, vil oppdateringen lastes ned og installeres automatisk. Den krever dog en omstart av nettleseren. Ellers kan den lastes ned ved å gå til Hjelp-menyen og derfra be nettleseren sjekke etter oppdateringer. Den vil da også se etter oppdateringer til eventuelt installerte utvidelser.

Den nye versjonen av Firefox gjør dessverre at enkelte utvidelser slutter å fungere. Trolig vil oppdateringer til disse komme om kort tid, men det er mulig å overstyre deaktiveringen av utvidelser ved hjelp av denne utvidelsen. Dette kan dog være litt risikabelt. Man risikerer i verstefall at Firefox ikke vil starte.

En oversikt over de fleste endringene i Firefox 1.5.0.1 finnes på denne siden.

Samlet skal de gi bedre stabilitet, bedre støtte for Mac OS X, International Domain Name-støtte for Island (.is), fjerning av flere minnelekkasjer og flere sikkerhetsforbedringer.

Til toppen