Første Palm med harddisk

PalmOne annonserte i dag selskapets første PDA med innebygd harddisk.

PalmOne annonserte i dag selskapets første PDA med innebygd harddisk.

Etter at Amazon.com for en drøy uke siden opprettet en egen side for PalmOnes LifeDrive-PDA i nettbutikken, var det temmelig opplagt at modellen skulle annonseres offisielt i disse dager.

LifeDrive, som av PalmOne kalles en "mobile manager", er selskapets første PDA med harddisk som primære lagringsmedium. Den leveres med en 1-tommers Microdrive fra Hitachi med lagringskapasitet på 4 GB, hvorav 3,85 GB er tilgjengelig for brukeren, samt et nytt filhåndteringsverktøy.

LifeDrive er utstyrt med en 320 x 480 punkters LCD-skjerm som støtter drøyt 65.000 farger og er trykkfølsom. Hele enheten måler 12,1 x 7,3 x 1,9 cm og veier 193 gram. Den drives av en 416 MHz Intel XScale-prosessor og er utstyrt med en USB 2.0-port, samt en kortleser som støtter formatene SD, SDIO og MMC. Enheten har støtte for WLAN (802.11b) og Bluetooth.

Operativsystemet er Palm OS Garnet (versjon 5.4) og det følger med programvare for blant annet å opprette og redigere dokumenter kompatible med Microsoft Word, Excel og Powerpoint, i tillegg blant annet programvare for å spille av musikk, video og bilder. Brukerne kan kjøpe og laste ned musikk ved hjelp av RealNetworks' Rhapsody-klient.

Prisen på LifeDrive er oppgitt til å bli 499 dollar. Modellen er tilgjengelig på markedet nå, men fram til begynnelsen av juni vil tilgjengeligheten være begrenset.

Til toppen