Første Pentium med virtualisering

Intel lanserte mandag PC-prosessorer med støtte for selskapet virtualiserings-teknologi.

Intel lanserte mandag PC-prosessorer med støtte for selskapet virtualiserings-teknologi.

Teknologien som kalles virtualisering, gjør det mulig for en plattform å kjøre flere operativsystemer eller applikasjoner i uavhengige partisjoner eller containere, som kan skreddersys til spesielle behov.

Til nå har virtualisering på vanlige PC-er kun vært støttet i programvare, men med gårsdagens lansering av to Pentium 4-prosessorer med støtte for selskapets Virtualization Technology, har plattformen nå har fått slik støtte bygget inn i maskinvaren. Dette skal gi bedre ytelse og gjøre de virtuelle plattformene mer robuste.

De to prosessorene Intel nå har lansert, Pentium 4 672 og 662, har begge én kjerne, er utstyrt med 2 MB sekundært cacheminne, støtter EM64T og Hyper-Threading. Forskjellen på de to er klokkehastigheten, henholdsvis 3,8 og 3,6 GHz, samt prisen, henholdsvis 605 dollar og 401 dollar.

Ferdige PC-systemer basert på disse prosessorene leveres allerede av blant annet Acer og Lenovo. Bredere støtte ventes først i første kvartal av 2006.

Programvareleverandører som VMware, Microsoft og XenSource vil alle i framtiden levere virtualiseringsprogramvare med støtte for Intels Virtualization Technology.

    Les også:

Senere i 2006 planlegger Intel å gjøre virtualiseringsteknologien tilgjengelig også for bærbare, Centrino-baserte PC og for Itanium-baserte plattformer. Selskapet begynte allerede i forrige uke å levere Xeon MP-prosessorer med denne teknologien.

Konkurrenten AMD, vil også komme med en tilsvarende virtualiseringsteknologi, Pacifica. Det er ikke offentliggjort når denne vil bli tilgjengelig, men det antas at det først vil skje i andre kvartal av 2006.

Intel planlegger også en plattform som kalles Intel Professional Business Platform. Den har vært kjent under kodenavnet Averill. Denne plattformen, som kan ventes til neste år, vil inkludere både virtualiseringsegenskaper og Intels Active Management Technology, som skal gi bedre sikkerhets- og administrasjonsfunksjonalitet for bedrifter.

Til toppen