Første servicepakke for Office 2003 er klar

Microsoft annonserte tirsdag at Service Pack 1 for Office 2003 er klar for nedlasting.

Den første store oppdateringen til Microsofts Office 2003 kan nå lastes ned. Foreløpig er Service Pack 1 (SP1) bare tilgjengelig for et mindre antall språkversjoner av Office, inkludert engelsk, dansk og svensk. Den norske utgaven kommer trolig senere.

Microsoft skriver i pressemeldingen at selskapet har hentet inn mye feedback gjennom selskapets ulike verktøy for rapportering av feil og kundeopplevelser.

I tillegg til forbedret sikkerhet, stabilitet og pålitelighet, vil SP1 inkludere en hel del ny funksjonalitet.

Ved hjelp av nye verktøy for bruk av "managed code" og bedre støtte for håndtering av XML-skjemaer, skal utviklere raskere og enklere kunne lage InfoPath-baserte løsning. I tillegg kommer bedre støtte for håndskrift for Tablet PC-er, forbedret støtte for InfoPath e-postvedlegg og rikere støtte for digitale signaturer.

SP1 skal nå gjøre det mulig for OneNote-brukere å føye til Office-dokumenter direkte inn i programmet, å importere møtedetaljer fra Outlook 2003, å opprette Outlook 2003-kontalter og avtaler, samt å publisere sider til Word 2003. Bedre mediestøtte skal gjøre det mulig for brukerne å kopiere notater direkte fra en Windows Mobile-basert Pocket PC eller Smartphone inn i OneNote, samt å lage videoklippbaserte notater som automatisk synkroniseres med deres maskin- eller håndskrevne notater.

Spamkontrollen i Outlook 2003 skal gjennom SP1 være forbedret. Dette innebærer at brukerne bedre kan administrere innkommende, utenlandske meldinger, og filtrere spam ved å flytte meldinger til søppelpostmappen basert på avsenderen landkode eller tegnkodingen i meldingen.

Office 2003 Service Pack 1 er tilgjengelig fra denne siden, eller via Microsofts Office Update-tjeneste.

Microsoft har i tillegg lansert Access Conversion Toolkit, som kan lastes ned separat fra denne siden. Dette er et verktøysett som skal gjøre det enklere for brukerne å planlegge og å gjennomføre oppgraderinger og nyinstalleringer av Office 2003. Verktøyene og dokumentasjonen i dette settet skal gjøre det mulig for organisasjoner å oppdage, evaluere og konvertere deres Access-databaser som en del av oppgraderingsprosessen.

Til toppen