BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første servicepakke klar for Windows 7

Er først og fremst en oppsummering av det siste året.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. feb. 2011 - 08:33

Microsoft gjorde i går Service Pack 1 (SP1) for Windows 7 og Windows Server 2008 R2 tilgjengelig for alle. Dette skjedde nøyaktig fjorten måneder etter at operativsystemet ble offisielt lansert. Dette er helt i rute med hva selskapet har gjort for blant annet Windows Vista og Windows XP.

Servicepakken som nå er tilgjengelig, tilbyr først og fremst sikkerhets- og feilfikser som har blitt gitt så langt. Den inkluderer trolig også feilfikser som ikke tidligere har blitt gitt ut til alle brukerne.

For de fleste som allerede har installert alle oppdateringene til Windows 7, har SP1 kanskje ikke så mye å tilby. Den inkluderer dog støtte for to nyheter som er inkludert i servicepakken til Windows Server 2008 R2. Begge handler om virtualisering.

Den ene kalles for Dynamic Memory som er en forbedring knyttet til Hyper-V R2. Den samler alt det tilgjengelige minnet på en fysisk vert, for deretter dynamisk å distribuere tilgjengelig minne, etter behov, til virtuelle maskiner som kjøres på denne verten. Ved hjelp av Dynamic Memory Balancing vil virtuelle maskiner kunne få tildelt nytt minne, basert på endringer i arbeidet, uten avbrudd i tjenesten. Med Windows 7 SP1 som gjesteoperativsystem har Microsoft i eget laboratorium sett at tettheten for virtuelle maskiner i et Virtual Desktop Infrastructure-scenario (VDI) kan økes med 40 prosent ved å oppgradere serveren med SP1.

Den andre nyheten kalles for RemoteFX. Den gjør det mulig å virtualisere grafikkprosessorer på serversiden for å kunne levere bedre multimedie- og 3D-grafikk-opplevelser i VDI. Ifølge Microsoft skal dette åpne for billigere ultratynne klientenheter.

For alle som ikke benytter VDI og virtualisering på denne måten, vil nok den viktigste årsaken til å ta installere Service Pack 1 være at den vil være en forutsetning for mange av oppdateringer Microsoft kommer til å gi ut i tiden framover.

For enkeltmaskiner anbefaler Microsoft at Service Pack 1 lastes ned via Windows Update. Da trenger man ikke laste ned så mye data.

SP1 for både Windows 7 og Windows Server 2008 R2 er tilgjengelige for nedlasting på denne siden. Det er flere ulike filer å velge mellom på denne siden, men for de aller fleste er det filene windows6.1-KB976932-X64.exe eller windows6.1-KB976932-X86.exe som gjelder. Den sistnevnte er kun beregnet for 32-bits Windows 7.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.