Første servicepakke lansert til Exchange 2007

Mer webfunksjonalitet er blant det som loves med den første store oppdateringen til Exchange 2007.

Første servicepakke lansert til Exchange 2007

Mer webfunksjonalitet er blant det som loves med den første store oppdateringen til Exchange 2007.

Microsoft lanserte fredag i forrige uke den første servicepakken til e-post- og gruppevareserveren Exchange Server 2007. Dette skjer ganske nøyaktig ett år etter at 2007-utgaven ble lansert.

    Les også:

Servicepakken samler som vanlig tidligere utgitte sikkerhets- og feilfikser, sammen med en hel del store og små nyheter. Nyhetene er fordelt på områder som sikkerhet og stabilitet, webaksess, integrasjon av kommunikasjonsløsninger og administrasjon.

Blant det som skal gi sikrere drift, er Standby Continuous Replication (SCR). Dette handler om at postboks-dataene kontinuerlig kan replikeres til en ekstern standbyserver ved hjelp av Exchange' innebygde løsning for oversending av loggfiler. Standbyserveren skal raskt kunne aktiveres dersom den primære serveren eller hele datasenteret til en bedrift blir utilgjengelig, for eksempel på grunn av strømstans eller brann.

Exchange ActiveSync skal være utvidet med flere nye policyer for synkronisering, autentisering og kryptering, noe som skal gi nettverksadministratorer bedre kontroll over mobile enheter med støtte for Exchange ActiveSync.

Det skal være lagt til funksjonalitet som skal gjøre det sikrere å sende og motta kryptert e-post, inkludert S/MIME-støtte i Outlook Web Access og loggoverføring via private nettverk. Ved hjelp av forhåndnedlasting skal servicepakken gjøre det raskere for brukerne å få tilgang til filer beskyttet med Information Rights Management (IRM). Dessuten skal sikkerhetsscenarioene i løsningen inkludere Defense Message System, beregnet for myndigheter og militære bruksområder.

En ny servicepakke for Forefront Security for Exchange Server skal være integrert med Exchange 2007 SP1. Det loves forbedringer knyttet til innholdsfiltrering og administrasjon, samt støtte for Windows Server 2008.

Outlook Web Access skal nå ha fått funksjonalitet som tilgang til fellesmapper, personlige distribusjonslister, gjenopprettelse av slettede elementer, månedlig kalendervisning, automatisk konvertering av Office 2007-dokumenter til HTML (WebReady), stavekontroll på flere nye språk og støtte for brukertilpasning av skjemaer og grensesnitt for funksjonalitet fra eksterne applikasjoner.

Servicepakken bringer også med seg forbedret integrasjon med Office Communications Server 2007, noe som blant annet gir brukerne enklere tilgang til talepostmeldinger og, i noen tilfeller, varsler om at man har mottatt en nå talepostmelding.

Dessuten innføres forbedret fakstone-deteksjon og sanntids lydstøtte, i tillegg til at konfigurasjonen av protokoller for sanntidsbruk og transportkontroll.

SP1 skal også inkludere bedre støtte for Windows Vista og Windows Server 2008. Klyngestøtte i sistnevnte skal gjøre det enklere for selskaper å rulle ut geografisk spredte Exchange-klynger.

Nytt er også støtte for IPv6, mer funksjonalitet gjennom Windows PowerShell Management Console, forbedringer i kommandolinje-syntaksen, direkte import og eksport av postbokser fra en PST-fil, administrasjon av fellesmapper og forbedringer knyttet til sikkerhetskontroller for VoIP, forent meldingsformidling, Office Communications Server 2007 og POP/IMAP-konfigurering.

Service-pakken er tilgjengelig for nedlasting fra denne siden.

Til toppen