BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første servicepakke til SQL Server 2005

Microsoft annonserte i dag at den første servicepakken til selskapets SQL Server 2005 er tilgjengelig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. apr. 2006 - 10:25

Microsoft har i dag gjort tilgjengelig en stor oppdatering til selskapets databaseserver, SQL Server 2005. Denne oppdateringen, Service Pack 1 (SP1), kommer mindre enn et halvt år etter lanseringen av produktet.

Oppdageringen inkluderer produksjonsklar støtte for databasespeiling. Denne kommer i tillegg til de eksisterende "Always On"-teknologiene i SQL Server 2005.

SP1 skal også gi brukere av gratisversjonen av databaseserveren, SQL Server 2005 Express Edition mer funksjonalitet, inkludert SQL Server Reporting Services (SSRS) og fulltekstsøk.

Dessuten er SQL Server Management Studio Express, et forenklet, grafisk administrasjonsmiljø for SQL Server Express Edition, inkludert.

    Les også:

For de tyngre brukerne utvider SP1 SSRS til å støtte enterprise-rapportering med SAP NetWeaver Business Intelligence ved hjelp av to nye komponenter, Microsoft .NET Data provider for SAP NetWeaver Business Intelligence og en ny MDX Query Designer. Dette skal gjøre det enklere for SAP-kunder å opprette og administrere informasjonsrapporter innen i et SAP BW-datavarehus.

- I Norge har omsetningen for SQL Server økt med 33 prosent det siste halve året, sammenlignet med samme periode i fjor, og er blitt en betydelig del av Microsoft Norges totale omsetning, sier Torstein Harildstad, Microsoft Norges direktør for servers & tools, i en presemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.