Første skanner med mater

På loftet støver bildene ned - sammen med skanneren. Men HP har som de første lansert en smart løsning.

Skannere er et underholdene tema, for de var en stund i heftig bruk mange steder i næringslivet og i de tusen hjem.

De fleste trodde skanneren skulle bli deres bro mellom den analoge og digtale verden, men nesten alle har nok bare hoppet over til den digitale verden uten å ta med seg noe særlig over.

I digi.nos redaksjon støver skannneren nå ned i en hylle og det tror jeg er situasjonen også er i svært mange hjem og bedrifter.

For databransjen lurte oss litt - en vanlig skanner er for tungvint å bruke med mindre du bare skal skanne et bilde i ny og ned. Opp med lokket, legge ned et bilde, lukke, trykke preview, skanne, lukke opp og pirke opp bildet... Gidder du å gå gjennom den samme prosessen gang etter gang for å legge inn noen tusen barnebilder og feriebilder?

Ikke det, nei. Det er forståelig men synd, for skanneren hadde vært et meget nyttig instrument til å ta sikkerhetskopier, få bildene over på en CD og TV eller å dele ut bilder over nettet. For analoge bilder tar plass og ligger nå enten på loftet eller i en bankboks.

Sett i lys av disse problemene er det ganske merkverdig at ingen tidligere har lansert en skanner med bilde-mater. Funksjonen er jo kjent fra alle kopimaskiner. Men HPs 5500c-er den første skanneren med mater for vanlige bedrifter og privatpersoner.

Prisen er litt over hva en vanlig skanner koster - 3000 kroner inkludert moms. Men da får du også en løsning som fungerer - materen lar deg legge inn en bunke på 24 bilder som så skannes automatisk. Med i pakken følger det programvare som lager fotoalbum for brenning til CD automatisk.

Du kan også skanne negativ-filmene og lysbilder eller med et tastetrykk skanne et bilde og få det lagt inn i en ny e-post, ferdig til å adresseres.

Til toppen