Første skjermkort med HDMI-utgang

Elektronikkprodusenten Sapphire mener å være først ute med å tilby et skjermkort med HDMI-utgang.

Første skjermkort med HDMI-utgang

Elektronikkprodusenten Sapphire mener å være først ute med å tilby et skjermkort med HDMI-utgang.

Sapphire annonserte nylig skjermkortet Radeon X1600Pro HDMI, et kort på ATIs brikkesett som også skal være utstyrt med HDMI-utgang (High-Definition Multimedia Interface). Dette gjør det mulig å koble kortet til skjermer og tv-er med HDMI-inngang, noe som i blant vil kunne kreves for å kunne se DRM-beskyttet innhold.

Siden også lyden vil kunne sendes over HDMI-forbindelsen, er kortet utstyrt med kontakter for å koble til blant annet en SPDIF-kabel.

I tillegg leveres kortet med en vanlig VGA-utgang og en DVI-adapter.

    Les også:

Grafikkdelen av kortet har en motor klokket til 500 MHz, som er utstyrt med 12 shader-enheter. GDDR3-minnet, som er på 128 eller 256 MB, er klokket til 800 MHz og har et grensesnitt på 128 bit. Maksimal oppløsning via VGA-utgangen er 2048 x1536.

Kortet støtter også ATIs Crossfire-teknologi, slik at det kan brukes sammen med andre kort fra X1600-serien for å forme et system med flere grafikkprosessorer.

Det er ventet at kortet vil komme i salg i løpet av en ukes tid. Prisen i Norge ser ut til å bli drøyt 900 kroner for 128 MB-utgaven og omtrent 1300 kroner for 256 MB-utgaven.

Ifølge PR-ansvarlig for Nvidia i Norge, Robert Sørensen i Text 100, skal dette kortet fra MSI også ha HDMI-utgang. Dette kortet finnes allerede på markedet i Norge. Men bilder av kortet, også på den nevnte siden, viser ingen tegn til en slik utgang. Kanskje den er godt gjemt?

Til toppen