BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første smarte SMS-søketjeneste åpner på Dagbladet

HEP har utviklet et system som lar deg søke og finne SMS-innhold med vanlige språk, ikke koder og nummer. Dagbladet er først ut med systemet.

18. feb. 2002 - 08:28
Hjerde Elektronisk Publisering

- Det hjelper lite at koden for en veimelding er "MELDE TI OS-DR B M" når du står på en bensinstasjon i Lier og lurer på om det er kø mot Oslo. Ingen kan mobilkodene utenat, og det finnes titusener av dem. Du må kunne formulere spørsmålet i ditt eget språk, for eksempel "Er det kø mot Oslo nå?", forklarer Morten Hjerde, gründer og sjef for HEP.

Les hva digi.no skrev i desember: Intelligent SMS-teknologi dekrypterer meldingene dine
Britney Spears


Systemet vil kunne brukes til alle typer søk, men foreløpig er det bare leting etter ringetoner som er blitt enklere. Og du må huske en kode. Dagbladet har åpnet et system for søk etter ringetoner der "dbfinn Britney Spears" gir deg en SMS-melding med Spears-ringetoner hos Dagbladet og ti andre SMS-leverandører.

Men du kan foreløpig ikke søke på værmelding, aksjekurser eller annet. Hjerde tror en slik allmenn søkemotor for SMS vil åpne i løpet av våren.

- Vi skal ikke gjøre noe selv, men vi forhandler med flere aktører, forteller han til digi.no.

Om for eksempel Telenor eller Netcom er interessert vil han ikke svare på.

Den neste tjenesten som kommer, er muligheten for å få oversatt ord. Dette skal HEP og iFinger lansere sammen i Norge, Spania, Tyskland og England de neste månedene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.