Første store børsnotering på lenge

Det er ikke bare elendighet i IT-markedet. Harddisk-kongen Seagate har lagt seg på gassen.

Etter flere år med knallhard priskrig har flere av konkurrentene gitt opp og Seagate er blitt markedsleder på harddisker. Nå planlegger selskapet børsnotering og en massiv emisjon, noe som ikke er dagligkost i bransjen for tiden.

Så er da heller ikke Seagate et typisk selskap. Det i dag privateide selskapet omsatte for 1,6 milliarder dollar i kvartalet som endte 27. september og satt igjen med 110 millioner dollar før skatt.

Seagate ser i svært lyst på fremtiden og de får støtte fra analysegiganten Gartner. For ikke alle deler av IT-bransjen faller. Internett, e-handel og ikke minst behandling av kundedata (CRM) gjorde at første halvår i år ga en vekst i harddisk-salget på hele 12,3 prosent.

Det blir litt stillere i høst, men det ligger an til vekst likevel og til neste år blir det tosifret prosentmessig vekst, spår Gartner i en fersk analyse digi.no har fått tak i.

Gartner-tall fra andre kvartal viser at Seagate både er den største leverandøren totalt sett (28,3 prosent) og at selskapet har godt over halvparten av det mest lønnsomme markedet (det øvre sjiktet).

Seagate var tidligere et børsnotert selskap, men ble privateid for to år siden og har i dag "hovedkvarter" på Cayman-øyene. Nå skal selskapet tilbake på børs, men først skal man hente inn hele én milliard dollar.

Til toppen